מרק עדשים כתומות זה אחד המרקים הטעימים שיש! אני הכי אוהבת שהעדשים מתבשלות ולאט לאט מסמיכות את המרק. אוהבת את המתיקות העדינה שהבטטה מעניקה למרק. בעצם כל ירק מעניק טעם וגוון טעים למרק
בקיצור מרק טעים וסופר קל להכנה מושלם לילדים כי הם לא מרגישים בעדשים.
- 1 בצל
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- קישוא גדול חתוך לקוביות
- 2 תפוא קלופים חתוכים לקוביות
- 2 ענפי סלרי קצוצים קטן קטן
- 1 בטטה בינונית או 2 קטנות חתוכות לקוביות
- רבע קילו (חצי חבילה) עדשים כתומות
- חצי כוס פתיתים (לא חובה)
- חצי כוס איטריות דקות
- כף מלח ,3/4 כפית כורכום כפית כמון חצי כפית פלפל
- 2 כפות אבקת מרק עוף
>> יונית צוקרמן – מתכונים מאוזנים
- את כל הירקות קולפים וחותכים לקוביות
- מחממים שמן בסיר עמוק שופכים את הירקות מטגנים הכל 2-3 דק מוסיפים את העדשים ושוב מטגנים הכל דקה שתיים
- שופכים מים רותחים עד 3/4 גובה הסיר. לאחר שרותח, מוסיפים תבלינים ומערבבים
- מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות ויש לכם מרק מהסרטים. טעים מחמם ומנחם. בהצלחה