כמה שהלחמא בעג׳ון הזה טעים! למי שלא יודע לחמא בעג׳ון הוא מאפה של לא מעט מדינות לבנון טורקיה סוריה ואפילו ארמניה, בקיצור אף אחד לא המציא את הגלגל כי אם נפשפש במדינות אחרות נמצא משהו דומה בשם אחר. מה שבעיניי הכי חשוב שזה טעים לי וזה טעים.
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים
כף סוכר
כפית מלח
כוס ורבע מים
רבע כוס שמן
חומרים למלית הבשר
חצי קילו בשר טחון מס' 2
בצל גדול קצוץ דק-דק (כמו לסלט)
2 עגבניות קצוצות דק (כמו לסלט)
כפית מלח
כפית כמון
כפית פלפל שחור
רבע כפית פלפל גרוס
כף רסק עגבניות green
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
כף שמן זית אורגני green
להגשה:
ירק (למשל פטרוזיליה)
טחינה
- שמים את מרכיבי הבצק בקערה למעט המלח ולשים עד שמתקבל גוש בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עשר דקות
- מתפיחים את הבצק למשך 45 דקות
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים עד לעיסה אחידה
- אחרי 45 משמנים את הידיים היטב. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים. כל אחד מהכדורים מותחים לעיגול דק בקוטר פיתה
- מניחים בתבנית אפיה של התנור את בסיס הלחמא - אם בהתחילה תניחו את המלית ותנסו להעביר לתבנית הכל יתבלגן
- בכל תבנית מניחים ארבעה כדורים פתוחים בצורה עיגול
- לוקחים מהמלית בשר ומשטחים סביב לקוטר העיגול ומברישים בשמן זית או מרססים בספריי שמן
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות מצב טורבו. אופים תוך כדי השגחה עד שהמאפה מזהיב.
- מגישים עם טחינה מעל, קצת ירק ולהתענג