גם בידוד, גם חורף, מצב רוח מושלם להכנת סיר אוכל מפנק לכל המשפחה. רק לי זה מרגיש שכולם בבית רעבים כל הזמן?
רקמתי לכם מתכון של פלפלים ממולאים, מנה משביעה שתרגיע את הרוחות ואת קרקורי הבטן, עד לארוחה הבאה…
שמן זית green
8 פלפלים
3 כוסות אורז לבן ארוך שופרסל מוכן
בצל גדול קצוץ
חצי קילו בשר טחון
250 גרם חזה עוף ללא אנטיביוטיקה חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
כמון
לרוטב:
5 שיני שום
שש עגבניות
רסק עגבניות קטן green
3 כוסות מים רותחים
כף מלח
2 כפות סוכר חום
כף כמון
חצי כפית פלפל שחור
- שמים כף שמן בסיר ומחממים, מוסיפים כוס וחצי אורז ומערבבים
- מוסיפים 3 כוסות מים, כפית מלח ומערבבים סוגרים את המכסה ומבשלים שבע דקות עד שהאורז מוכן
- במחבת עמוקה מטגנים בצל עד שקיפות מלאה
- מוסיפים את חזה העוף והבשר הטחון, מטגנים עד שהכל משנה צבע
- מוסיפים תבלינים וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- מוסיפים למחבת שלוש כוסות אורז לבן מבושל ומערבבים
- זה הזמן למלא את הפלפלים ולהכין את הרוטב
- להכנת הרוטב: לפרוס את השום, לטגן חצי דקה, להוסיף את שאר המצרכים
- לבשל הכל חמש דקות ולהכניס לתנור לשעה אפיה על 170 מעלות. אגב - אפשר גם לבשל על אש קטנה במשך שעה!
טיפ: ממליצה לא לוותר על החזה עוף כי זה טוויסט שמשנה את כל העלילה!
עכשיו רק נשאר להתענג על הסיר עם כל המשפחה ועדיף מהר, לפני שייגמר