ל"ג בעומר הולך יחד עם טעם הילדות של תפוחי אדמה במדורה, חלק בלתי נפרד מהחג מבחינתי. עכשיו, כשהילדים שלי עוד קטנים ומדורות רציניות זה עוד לא על הפרק, אני חוגגת עם גרסה למבוגרים של תפוחי אדמה במדורה, מנה שמתאימה לארוחת שישי או גם סתם ליום רגיל כתוספת טעימה.
- 2 תפו״א גדולים
- 2 בטטות
- גבינת מוצרלה מגורדת
- 50 גרם חמאה
- שמן זית green
- 2 כפות רוטב טריאקי
- רוזמרין - עלים טריים או תבלין
- נייר כסף
- מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה, מכסים אותם בנייר כסף ומבשלים בתנור על חום גבוה למשך 45 דקות
- במקביל קולפים את הבטטות ומכניסים לסיר עם מים חמים עד למצב שהן רכות
- מכניסים את הבטטות - כשהן חמות עדיין - לקערה יחד עם החמאה ומועכים עם מזלג עד כמעט לקבלת פירה. מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי וממשיכים עד לקבלת פירה חלק
- מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ובוצעים אותם באמצע וממלאים את הפירה בטטה פנימה
- מוסיפים מעל גבינת מוצרלה מגורדת ומכניסים חזרה לתנור עד לקבלת הקרמה של הגבינה.
- מוצאים ומגישים. תיבול קל של הבזק רוזמרין מעל או כמה עלים, והמנה מוכנה!