אבטיח הוא מבחינתי לגמרי הפרי הרשמי של הקיץ, פרי שמשדרג כל פיקניק, ביקור בים או ישיבה לוהטת במרפסת. אבל הפעם אני רוצה לצאת איתו מחוץ לקופסה והרחק מהגבינה הבולגרית - תגידו, אי פעם אכלתם עוגת אבטיח? עקבו אחרי השלבים ותראו בעצמכם איזה פינוק קל להכנה ומרשים למראה מסתתר פה
אבטיח
קרם קוקוס green
אבקת סוכר
כפית תמצית וניל או מקל וניל
פירות ותוספות לפי החשק והטעם כמו מנגו, פטל, משמש, קיווי, שבבי קוקוס, שוקולד ועוד
סילאן
- מכינים קצפת על בסיס קרם קוקוס: קודם כל מצננים את הקרם קוקוס מראש! חשוב וכדאי לשמור אותו במקרר ליממה או לחילופין שעתיים בהקפאה. לאחר שהקרם קר פותחים את הקופסא, מחלצים לקערה את החלק שהתקשה ומוסיפים לו אבקת סוכר ווניל או מקל וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד ליצירת קצפת. מעבירים לשק זילוף
- חותכים אבטיח לשני חצאים לרוחב
- חותכים את האבטיח בצורת מגש לפרוסות (רצוי לפחות בעובי 3 ס"מ על מנת שלא יתפרק) ואז חותכים למשולשים ממש כמו שהייתם חותכים פיצה - אפשר שש או שמונה תלוי בקישוטים שתרצו
- מזלפים את הקצפת שהכנתם - או פשוט מורחים אם אין שקית זילוף ואז על כל פרוסה בוחרים בתוספות: אפשר פירות בכל צבע כמו מנגו, פטל, משמש וקיווי, שבבי קוקוס, שוקולד וכו׳ - הכל תלוי בהעדפה האישית.
- מעל הכל מזלפים סילאן ובתאבון