מנה בתבנית אחת היא לא רק מנה שחוסכת זמן וחוסכת כלים, היא גם מנה שיוצרת שילוב טעמים מיוחד.
החוכמה היא לייצר מנה בה הפחמימות, החלבונים והירקות מחמיאים אחד לשני ויוצרים חגיגת טעמים, במרקמים שונים, באותה התבנית.
שימו לב: מומלץ לעבוד בתבנית גדולה שתכיל את כל המוצרים כולל המים. שימו ישר את התבנית על מגש התנור כדי שדבר לא יישפך.
8 כרעיים
3 כפות סויה
3 כפות סילאן אורגני green
מלח פלפל
רבע כוס שמן זית אורגני green
בצל סגול חתוך לרצועות
8 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
בטטה גדולה חתוכה לפרוסות
500 גרם אורז לבן אורגני green
מים רותחים
מלח
פלפל
עירית לקישוט
- בקערה נערבב כרעיים עם סויה, סילאן, מלח ופלפל
- נשרה את העוף כשעה במקרר
- במחבת נחמם את השמן זית ונטגן את הכרעיים משני הצדדים על להזהבה
- לאותה מחבת נוסיף את הבצלים והאורז ונטגן כשלוש דקות
- בתבנית גדולה נסדר את תפוחי האדמה ונתבל אותם במלח פלפל ושמן זית
- מעל נפזר את האורז והבצל ומעל את הכרעיים
- נמזוג על הכל מים רותחים עד לכיסוי מלא של האורז ותפוחי האדמה, ומעל נזלף סילאן
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כשעה כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף ולאחר מכן כחצי שעה נוספת ללא נייר כסף
- נגיש עם מעט עירית מעל