מתכון לקורנפלקס ביתי בשלושה טעמים: וניל, שוקולד וקינמון – הבצק מוצלח גם כעוגיות רגילות.
לעוגיות:
- 400 גרם שיבולת שועל שופרסל green טחונה לאבקה
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 100 גרם סוכר חום שופרסל green
- 1 ביצה בגודל L (60 גרם)
- קורט מלח
לבצק קקאו להוסיף 2 כפיות אבקת קקאו, כף חלב ולערבב היטב
לבצק קינמון: להוסיף כפית קינמון, כף חלב ולערבב היטב
להגשה:
- חלב /יוגורט
- בקערת מיקסר מערבבים את קמח שיבולת השועל עם הסוכר והמלח והחמאה הקרה עד לקבלת פירורים דקים יחסית
- מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק יציב ויפה
- מחלקים את הבצק ל-3 חתיכות שוות ומוסיפים את לכל חלק טעם שונה (קינמון/קקאו)
- מרדדים היטב בין שני ניירות אפייה ומעבירים להקפאה של כחצי שעה
- קורצים לגודל שנרצה ואופים ב-160 מעלות 10-15 דקות תלוי בגודל העוגיות
- לקורנפלקס – מגישים מיני עוגיות יחד עם חלב קר
למוזלי – מניחים בקערה יוגרט, פירות חתוכים, חתיכות של מיני עוגיות וסירופ מייפל
לעוגיות – מגישים לצד כוס קפה או תה