אני מאוד אוהב לטייל ואני עוד יותר אוהב מדי פעם להתפנק בביס מתוק במסגרת הטיול, וברוב מסלולי הטיולים / חורשות הטבע אין בית קפה או קונדיטוריה שמחכים לנו מעבר לפינה והבראוניז האלה הם פתרון משמח לדבר.
המתכון עצמו ללא גלוטן בכלל וכשר לפסח, ניתן להמיר את המתכון גם לפרווה.
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
250 גרם סוכר קנים חום אורגני / סוכר לבן
4 ביצים L
100 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
100 גרם קמח תפוחי אדמה
40 גרם קורנפלור
20 גרם אבקת קקאו
חצי כפית מלח
לציפוי:
200 גרם שמנת להקצפה 38%
200 גרם שוקולד מריר
- לפיזור מעל 200 גרם פיסטוקים שלמים (לא חובה)
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
- ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה
- מוסיפים פנימה סוכר ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים את הביצים וטורפים היטב
- מוסיפים את היבשים: פיסטוקים, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה ומלח ומערבבים היטב
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב (ניתן לפזר מעל 200 גרם פיסטוקים שלמים) ואופים 25-30 דקות
- מצננים את הבראוניז היטב
- בקערה ממיסים יחד שמנת להקצפה ושוקולד ומערבבים לגאנש אחיד
- מוזגים את הגאנש על הבראוניז ומקשטים בפיסטוקים קצוצים
- מקררים היטב ופורסים לקוביות
הערות נוספות למתכון:
- החיתוכיות נשמרת במקרר בקופסה אטומה עד שלושה ימים
- ניתן להקפיא אותן עטופות היטב עד חודש מיום ההכנה
- מוצקי הקקאו בשוקולד אמורים להיות 54-60%