זו השנה השלישית שאני גאה לקחת חלק במיזם ״מתכון עם זיכרון״ ולאפות פיצות לזכרו של עומרי.
רב-טוראי עומרי לוי שירת בגדוד ברק של חטיבת גולני, ונפל בפיגוע חבלני בבאר שבע ביום ראשון בערב, ו' בחשוון תשע"ו 18.10.2015, בן תשע עשרה בנופלו. משפחתו של עומרי מספרת שהמנה האהובה עליו היתה פיצה.
יחד איתי כל חברי לנבחרת השגרירים של שופרסל green יאפו ויבשלו לזכר הנופלים - אני מזמין אתכם להיכנס לאתר ״מתכון עם זיכרון״, לבחור מתכון ולהיכנס למטבח לזכרם
לבצק פיצה
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן
כף מלח
לרוטב פיצה ביתי
קופסת רסק עגבניות גדולה
קופסת עגבניות מרוסקות גדולה
4 שיני שום
מלח, פלפל
שמן זית
בקערת מיקסר עם וו לישה מוזגים את המים הסוכר והשמרים ומערבבים קלות תוך כדי מהירות נמוכה, מוסיפים את הקמח ולאחריו את השמן לשים במהירות בינונית כ-4 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות
מניחים את הבצק להתפחה עד שיכפיל את נפחו
מכינים רוטב: במחבת רחבה או קלחת, מוזגים שמן זית בנדיבות ומשחימים את השום הכתוש, 30 שניות שלא יהפוך מריר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הרסק, ומביאים לרתיחה
מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-10 דקות על הגז בלהבה נמוכה. לצנן לפני שמורחים על בצק הפיצה
מחלקים לארבעה כדורים שווים בעזרת מערוך ועל גבי שיש מקומח פותחים את הבצק לעלה עגול. (לא לרדד דק מידי, הבצק עלול להתייבש באפיה)
מוזגים רוטב פיצה מפזרים גבינת מוצרלה מעט פרמזן וניתן להוסיף כל מה שעולה על דעתכם זיתים, תירס, פטריות, בצל ועוד
אופים בחום של 250 מעלות טורבו. לאחר כ -7 דקות נבדוק את הפיצה. משתנה מתנור לתנור, תציצו בתחתית הפיצה, כאשר הבצק שחום הפיצה מוכנה