קדירת עוף איטלקית עם כרישה, גזר, תפוחי אדמה ובזיליקום – הכי כיף לחורף.

  • 7-8 ירכיים
  • 5 שיני שום
  • כרישה שלמה
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 7 תפוחי אדמה
  • צרור עלי בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • 700 גרם עגבניות מרוסקות
  • חצי כוס סילאן green
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל שחור
  • מים עד לכיסוי

>> מתכונים לשבת טעימה

  1. במחבת גדולה או סיר שמתאימים לתנור, מטגנים בשמן זית את הירכיים על הצד של העור עד להזהבה, כ7-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל
  2. הופכים ומטגנים כשתי דקות מהצד השני.
  3. פורסים בצל, כרישה וגזרים לחתיכות גדולות
  4. כשהעוף מטוגן מוציאים מהמחבת ומוסיפים פנימה לכל השומן שנאגר במחבת שום, בצל, כרישה, גזר ותפוחי אדמה
  5. מטגנים כמה דקות ומוסיפים פנימה את העופות. מוזגים מעל את העגבניות המרוסקות, סילאן ומים ומערבבים היטב. מתבלים במלח פלפל ומפזרים מעל עלי בזיליקום
  6. מעבירים את המחבת/סיר לתנור ב-190 מעלות טורבו כמכסים בנייר כסף ואופים כשעה, מסירים ואופים כחצי שעה נוספת ללא נייר כסף (אם הגזמתם עם המים אפשר להוסיף עוד 15-20 דקות אפייה)