קדירת עוף איטלקית עם כרישה, גזר, תפוחי אדמה ובזיליקום – הכי כיף לחורף.
- 7-8 ירכיים
- 5 שיני שום
- כרישה שלמה
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 7 תפוחי אדמה
- צרור עלי בזיליקום
- רבע כוס שמן זית
- 700 גרם עגבניות מרוסקות
- חצי כוס סילאן green
- כפית וחצי מלח
- כפית פלפל שחור
- מים עד לכיסוי
- במחבת גדולה או סיר שמתאימים לתנור, מטגנים בשמן זית את הירכיים על הצד של העור עד להזהבה, כ7-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל
- הופכים ומטגנים כשתי דקות מהצד השני.
- פורסים בצל, כרישה וגזרים לחתיכות גדולות
- כשהעוף מטוגן מוציאים מהמחבת ומוסיפים פנימה לכל השומן שנאגר במחבת שום, בצל, כרישה, גזר ותפוחי אדמה
- מטגנים כמה דקות ומוסיפים פנימה את העופות. מוזגים מעל את העגבניות המרוסקות, סילאן ומים ומערבבים היטב. מתבלים במלח פלפל ומפזרים מעל עלי בזיליקום
- מעבירים את המחבת/סיר לתנור ב-190 מעלות טורבו כמכסים בנייר כסף ואופים כשעה, מסירים ואופים כחצי שעה נוספת ללא נייר כסף (אם הגזמתם עם המים אפשר להוסיף עוד 15-20 דקות אפייה)