אני מת על פירות עונתיים טריים ופרשיים והפעם בחרתי בקיווי, הכנתי בסיס של עוגת וניל, קרם גבינה וסידרתי מעל מלא קיווי מזוגגים במייפל
2 ביצים בגודל L
100 גרם סוכר (חצי כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
100 מ"ל חלב (חצי כוס)
140 גרם קמח (כוס)
5 גרם אבקת אפייה (כפית)
40 גרם פודינג וניל (2 כפות גדושות)
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שמנת חמוצה 15% / 250 גרם גבינה לבנה 5%
80 גרם פודינג וניל
40 גרם אבקת סוכר (4 כפות שטוחות)
להגשה:
10-12 קיווי מקולפים
סירופ מייפל אורגני green
- לשכבות העוגה: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי העוגה עד לקבלת בלילת עוגה חלקה.
מעבירים לתבנית בינונית / רינג בקוטר 24 ס"מ ואופים כ-17-25 דקות ב160 מעלות - בודקים את העוגה באמצעות קיסם, במידה והוא יוצא יבש, העוגה מוכנה ומקררים אותה היטב
מתכון של סושי פירות יפני> - לקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם יחד לקציפה יציבה וחלקה. מורחים על שכבת העוגה ומשטחים היטב
- מעבירים להקפאה של 30-40 דקות
- ציפוי: פורסים את הקיווי לפרוסות דקות. מסדרים אותן כרעפים על העוגה ומברישים בסירופ מייפל