- 3 בצלים לבנים
- 2 כרשות גדולות
- 3 שיני שום
- 2 סלסלאות של פטריות
- חצי כוס קמח פולנטה גס
- רבע כוס שמן קוקוס GREEN
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- 2 ליטר מים
- להגשה – פרמזן או פקורינו מגורדת
- בצל ירוק קצוץ דק
>> עוד מתכונים של תומר אומנסקי
- פורסים את הבצלים, הכרישה, השום והפטריות לרצועות דקות
- בסיר גדול מחממים את שמן הקוקוס ומטגנים בצל, שום וכרישה עד להזהבה
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה קלה וצמצום הנוזלים
- מתבלים היטב במלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון (כמובן לטעום ולתקן תיבול)
- מוזגים לסיר מים רותחים ומבשלים עד לרתיחה.מוסיפים פנימה את קמח הפולנטה, מערבבים היטב ומעבירים לאש נמוכה יחסית. מבשלים כארבעים דקות, בסופן מוסיפים פנימה שמנת לבישול ומבשלים עוד כעשר דקות
- מגישים את המרק בקערה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומעט גבינה מגורדת בתאבון