mako green
צילום׃ שיינא גרשוביץ

אתגר תפוחי העץ: פנקייק תפוחים של שיינא

אחרי שחשפה בפנינו את חיבתה לפנקייקים, שיינא גרשוביץ לא מפספסת הזדמנות ומנצלת גם את אתגר התפוחים כדי להכין פנקייק, בגרסה קצת יותר מאוזנת, ועדיין מאוד מפנקת

שיינא גרשוביץ | מגזין שופרסל | פורסם 25/01/21 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

אחד הפינוקים שאני הכי אוהבת ובינינו, מי לא?! הוא ערימת פנקייקים נימוחים וטריים כשמעליהם מטפטפת שלולית של סירופ מייפל אורגני מתקתק.

העניין הוא שתמיד בפנקייקים יש לנו תוספות שהופכות את העניין לעמוס מבחינת סוכר לבן, סוכרוז ומה לא: שוקולד, קצפות, וכל מיני דברים טובים שאמנם, מתאימים לזמנים מסוימים אבל פחות לשגרה יומיומית.

התחלתי לחקור לאחרונה איך אני מחליפה ביומיום סוכרים פחות בריאים בסוכרים יותר איכותיים וסוכרים מעולם הפירות, וכשקיבלתי משופרסל גרין את אריזות התפוחים המשגעות, עם זני תפוחים שאת חלקם כלל לא הכרתי, היה לי ברור מיד – מתכון הפנקייקים שלי עומד לקבל שדרוג בריא והכי חשוב, כל כך טעים. 

טעמתי מהתפוחים השונים כדי להתאים רמות מתיקות וצבע ורקחתי עבורכם מתכון לפנקייק קליל שאפשר לאכול כמה פעמים בשבוע, בלי לדאוג, להיפך – יש בו תוספת סיבים ומינימום מרכיבים שמכבידים עלינו.

מתכון לפנקייק ביתי מושלם>

כמו בחיים, גם במתכונים שלי, הכל בסך־הכל קשור לאיזון, אם במתכון עצמו של הפנקייקים יש פחות סוכר– נוכל ליהנות מתוספות מפנקות יותר, כמו למשל מנת התפוחים המקורמלים שאצרף לכם, שמבטיחה שרק מהריח אתם הולכים להשתגע, תפוחי רד מון עם סוכר חום אורגני, אחת התוספות הכי קלאסיות ומטורפות שיש.

לחלופין – אם אנחנו מוסיפים סוכר לבן לפנקייקים, עדיף לאזן ולבחור תוספת פירות טריים. מה שלא תבחרו, העיקר שזה יעשה רק טוב, לגוף ולנשמה.

קבלו את המתכון שלי: 

מרכיבים :

לפנקייק

תפוח זינגי (או כל תפוח) מקולף

כוס משקה שקדים ללא סוכר

כף מייפל טבעי

כוס שיבולת שועל דקה

ביצה

לתפוחים המוקרמלים

חצי תפוח רד מון חתוך לקוביות

2 כפות שמן קוקוס

חצי כפית קינמון

כף מייפל

אופן ההכנה:

1 לפנקייקים-תחילה, נכניס למיקרוגל למשך דקה וחצי את התפוח כדי שיתרכך

2 לאחר מכן, נכניס את כל מרכיבי הפנקייק לבלנדר ונטחן עד לבלילה אחידה

3 ניצוק כל פעם יציקה קטנה למחבת נון סטיק על אש בינונית. כשמופיע בועות נהפוך צד. הבלילה מתאימה לכתשעה פנקייקים קטנים 

4 לתפוחים: נשמן מחבת בשמן קוקוס ונוסיף את התפוחים. נטגן למשך דקה ונוסיף את המייפל והקינמון

5 נמשיך בטיגון למשך 2 דקות עד שהתפוחים מקבלים גוון זהוב ונראים קריספי

6 נניח את התפוחים מעל הפנקייקים

תהנו❤️