לקחתי את ההשראה מסלטים שאכלתי בחו"ל בעבר (זוכרים את הימים שהיינו טסים ומבלים וטועמים מנות ממקומות חדשים ומרגשים?!) ולמי מכם שיצא לטעום סלט כזה בארץ או בחוצלארץ אתם בטח כבר מבינות ומבינים את היופי שיש בשילוב הטעמים של תותים עם מלוח וחמוץ, כשהכל מתפוצץ בפה ביחד. מומלץ, במיוחד לימים חמים.

והבונוס? כל היופי והעושר הזה, רק בחמש דקות של עבודה.

אני מוסיפה חלבון למנה בעזרת מצע קינואה קליל וטעים שסופג את כל הטעמים שמעליו, בעיקר את המתיקות המרעננת של הרוטב. דרך מעולה להפוך את הסלט לארוחה מאוזנת ומשביעה.

  • כוס קינואה אורגנית green

  • 2 כוסות מים רותחים

  • חופן תרד 

  • חצי אבוקדו חתוך לקוביות

  • חופן כדורי מוצרלה בייבי (אפשר להמיר בפטה/בולגרית)

  • חופן תותים חתוכים לאורך (אפשר להמיר באוכמניות/אפרסק)

  • חופן עגבניות שרי חתוכות לחצי

לויניגרט:

  • 5 תותים (מומלץ רכים)

  • חצי לימון סחוט

  • כפית מייפל green

  • 3 כפות שמן זית green

  • רבע כפית פלפל שחור

  • 2 כפות חומץ תפוחים (או בלסמי)

  1. מכינים מראש את הקינואה, על שתי כוסות מים רותחים נוסיף כוס קינואה אורגנית ונבשל למשך עשרים דקות

  2. מערבבים את מרכיבי הסלט

  3. טוחנים את מרכיבי הרוטב עד למרקם אחיד ומזלפים מעל הסלט ומערבבים יחד

קינואה - איך מכינים ואיך מבשלים אותה? כל התשובות כאן