תפוז סחוט בתוך שמן זית עם עם מייפל מעל תפוחי אדמה קריספיים זו החולשה החדשה שלי.
למזלי, הכנתי עם 3 תפוחי אדמה ולא 200. זה מתכון סופר פשוט וכלכךךךך טעים שיכול להשתלב לצד כל מנה.
- 3 תפוחי אדמה לא מקולפים
- 1/3 כוס שמן זית אורגני שופרסל green
- תפוז גדול (השתמשתי בתפוז דם) סחוט
- מלח
- 1/4 כוס (80 מ"ל) מייפל אורגני green
איולי טבעוני
- 340 חבילת טופו משי
- 3 שיני שום
- רבע כוס שמרי בירה
- כף חרדל
- חצי לימון סחוט (או 3 כפות חומץ תפוחים)
- מלח לפי הטעם
- שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות
- מבשלים במים עד לריכוך
- מערבבים את שמן הזית עם התפוז, המייפל והמלח, שופכים מעל התפוח אדמה ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 35-45 דקות. ניתן גם לטגן את הכל במחבת רחבה או להכניס לאייר פריי יחד עם הרוטב ל-20 דקות על 190 מעלות
- טוחנים את כל מרכיבי האיולי בבלנדר למרקם רך ומעבירים לצנצנת אטומה. הרוטב נשמר עד 3 ימים במקרר
תפוחי אדמה פריכים בתנור: השיטה שבאמת עובדת>