אוכל מקסיקני הוא כל כך עשיר, צבעוני וטעים שלא באמת צריך בשר כדי לקבל את טווח הטעמים שלו.
וההוכחה לפניכם - עושר של מרקמים וצבעים שעושים שמח בפה, חגיגה מקסיקנית בצלחת אחת וארוחה עשירה בוויטמינים, סיבים ומינרלים.
- חצי חבילת טופו green
- קופסת שימורים שעועית אדומה green
תבלינים
- כף כמון
- כף מלח
- כף פפריקה מעושנת
- כף קינמון
- חצי כפית צ'ילי
לירקות ואורז:
- כוס אורז מלא (אפשר להמיר בקינואה/אורז לבן/כוסמת/בורגול/כל קטנייה)
- שליש אבוקדו
- תירס
- עגבניות שרי
- כוסברה
- בצל סגול
קוצצים את הטופו דק-דק ומטגנים עם שמן זית עד להזהבת הטופו
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה
מוסיפים את השעועית ומועכים בעזרת מזלג. איך יודעים שמוכן? נהיה מעין פירה בצבע חום
במקביל מבשלים את האורז: בסיר קטן על אש בינונית שופכים את האורז עם 3.5 כוסות מים רותחים
מבשלים בערך 20 דקות עד שכל המים מצטמצמים והאורז מתרכך
מסדרים את האורז המוכן בקערה יחד עם שאר הירקות וה"פירה" שעועית