סלמון איכותי הוא תמיד מנה חגיגית שהופכת את שולחן החג לקצת יותר מיוחד ומגוון והפעם בגרסה שלי לטעמים קלאסיים עם הקרמה של נוזל קוקוס שיוצרת טעם קליל ומעניין. שיהיה לכולנו חג שמח ושולחן עמוס כל טוב!
3-6 נתחי פילה סלמון
2 כוסות (500 מ׳ל) נוזל קוקוס green
10 פטריות פרוסות
חופן עלי תרד
כף גדושה חרדל דיז'ון
כף מייפל אורגני green (או כל ממתיק)
מלח לפי הטעם
אופציונאלי: בצל, קוביות בטטה אפויות
- אופים בתנור סלמון עם מעט שמן זית לשמונה דקות על 180 מעלות
- במקביל מטגנים את הפטריות עם תרד ומלח
- מוסיפים את הנוזל קוקוס עם החרדל והמייפל ומערבבים
- מבשלים למשך 3 דקות עד להצטמצמות הרוטב ומוסיפים את הסלמון
- מבשלים לעוד 2 דקות ומעבריים לכלי הגשה חגיגי