יום ההמבורגר הבינלאומי עוד שניה כאן (28.5) וזו הזדמנות מעולה להנציח את היותי צמחונית כבר מעל לחצי שנה! את האמת? זה הרבה יותר קל ממה שחשבתי.
לכבוד היום החלטתי להכין קציצות שיכולות לבוא בלחמניות המבורגר או סתם כקציצות מושלמות.

  • בצל קצוץ
  • קופסת שימורים שעועית אדומה אורגנית שופרסל green (240 גרם)
  • חצי כוס רסק עגבניות אורגני שופרסל green ללא תוספת סוכ
  • כוס קמח שיבולת שועל (אפשר להמיר בכל קמח
  • חצי בטטה אפויה (אופציונלי)

תיבול:

  • מלח
  • כמון
  • שום גבישי

להגשה:

  • עגבניה
  • לחמניה ללא גלוטן
  • מלפפון חמוץ
  • מיונז טבעוני 

  1. מטגנים  את הבצל עם מלח עד שמזהיב ומוסיפיפ את השעועית (אחרי סינון)
  2.  מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות, עוד מלח, כף כמון וכף שום גבישי
  3. מכניסים לבלנדר עם הקמח והבטטה וטוחנים עד לבלילה אחידה
  4. נותנים לתערובת להתקרר במקפיא במשך 10 דקות
  5. משמנים את הידיים ויוצרים קציצות (בצורת המבורגר), מכניסים לאייר פריי למשך 20 דקות על 180 מעלות או לחלופין לתנור למשך 25 דקות
  6. מגישים בלחמניה ללא גלוטן עם עגבניה, מלפפון חמוץ, מיונז טבעוני ת
    *הכמות מספיקה ל3 המבורגרים גדולים (אפשר לעשות אותם יותר קטנים).