תבשיל ירקות שורש עם ערמונים ויין אדום זה בין המתכונים עם הכי הרבה מרכיבים שהכנתי עד כה, אבל הוא משרה נחמה בבית, ככה שזה לגמרי משתלם מה צריך: כל ירק שורש שאתן אוהבות:
- בצל קצוץ
- 8 שיני שום
- יחידת כרישה פרוסה
- בטטה בינונית חתוכה לקוביות
- 4 גזרים צבעוניים פרוסים
- סלק חתול לקוביות
- חבילת טופו במרקם קשה חתוך לקוביות
- יחידת קולורבי חתוך לקוביות
- 3 פטריות פרוסות
- חבילת ערמונים green קצוצים
- כוס יין אדום (כל יין אדום יעבוד)
- חופן טימין
- 3 כפות מייפל green (אפשר להמיר בכל ממתיק)
אופציונאלי:
- קינמון
- אגוז מוסקט
- בסיר רחב, מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שמזהיב ומוסיפים את השום
- ממשיכים בטיגון ומוסיפים את הכרישה ואחר כך את שאר כל הירקות
- מערבבים הכל ומוסיפים את היין האדום, מייפל, טימין
- ממלאים את הסיר ב-3/4 מים מגובה הסיר. מכסים ומורידים לאש נמוכה למשך שעה/שעה ורבע עד שכל הירקות מתרככים. מקסימום-מוסיפים עוד מים ונמשיך בבישול.
- מומלץ להגיש מעל אורז/קינואה/כל סוג עדשים. תהנו❤️