מרק עדשים ירוקות עם אטריות קטנות. סמיך, מלא בערכים תזונתיים טובים ובעיקר טעים בטירוף.
- 1 כוס עדשים ירוקות green
- 3 כפות שמן זית אורגני green
- 1 בצל גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
- 6 שיני שום קלופות, קצוצת לקוביות קטנות
- 1 גזר גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית בהרט
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית אבקת שום
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית זרעי כמון (לא חובה)
- חצי כוס פסטה קצרה
- מניחים את העדשים בקערה וממלאים בשפע מים לכחצי שעה
- בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שום וסלרי עד ריכוך
- מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות
- מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות
- מוסיפים כ-2.5 ליטר מים רותחים ומבשלים במשך 35 דקות או עד שהעדשים רכות מאד
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. חשוב לערבב מדי פעם