מרק עדשים ירוקות עם אטריות קטנות. סמיך, מלא בערכים תזונתיים טובים ובעיקר טעים בטירוף.

  • 1 כוס עדשים ירוקות green
  • 3 כפות שמן זית אורגני green
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 6 שיני שום קלופות, קצוצת לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 3/4 כפית בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית אבקת שום
  •  כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית זרעי כמון (לא חובה)
  • חצי כוס פסטה קצרה

  1. מניחים את העדשים בקערה וממלאים בשפע מים לכחצי שעה
  2. בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שום וסלרי עד ריכוך
  3. מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות
  4.  מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות
  5. מוסיפים כ-2.5 ליטר מים רותחים ומבשלים במשך 35 דקות או עד שהעדשים רכות מאד
  6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. חשוב לערבב מדי פעם