הלם שזה בלי גלוטן. הלם. אתם קולטים שהלחמניות הרכות וזהובות האלה הן בלי טיפת גלוטן? מודה שגם אני הופתעתי ממש. כשחבר'ה בשופרסל גרין שלחו אלי את הקמח החדש שלהם, ללא גלוטן, מודה שנלחצתי קצת. ההתעסקות עם קמחים ללא גלוטן לא תמיד פשוטה ולרוב מאתגרת מבחינת ההכנה והאדפטציה שצריך לעשות במתכון אבל תקשיבו - הפתעה! הכנתי את הלחמניות האלה מהמתכון הקבוע שלי ללחמניות קוטג' בלי לשנות דבר ויצא מושלם. השינוי היחיד שלא צריך להתפיח אחרי הלישה אלא ישר לעצב ורק אז להתפיח (לפני התנור). כל השאר בדיוק אותו דבר. כך מכינים:
- 500 גרם קמח ללא גלוטן שופרסל green
- 180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
- 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' או גבינה לבנה בטעמים
- 2 כפות סוכר או מייפל אורגני שופרסל green
- 3 כפות שמן זית אורגני שופרסל green
- 1 כפית מלח
להברשה ועיטור:
- 1 חלמון
- 1 כפית מים
- קמצוץ מלח
- שומשום או פרג
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר, פרט למלח, ולשים במשך 3 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות נוספות
- קורצים מהבצק 10 חתיכות במשקל 100 גרם כל אחת, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לרולדה
- מניחים לבצק המגולגל לנוח במשך 10 דקות על השיש מכוסה במגבת
- מרדדים כל רולדה כזו לגליל/רצועה באורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל. אפשר כמובן גם לקלוע לכל צורה שאוהבים או פשוט ליצור עיגול
- מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. בערך שעה. זה השלב הכי חשוב אז לא לקצר כאן כי אחרת הן לא תצאנה רכות
- מברישים בחלמון שטורפים ביחד עם מים ומעט מלח ומפזרים שומשום בנדיבות
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות
הערות ושדרוגים
- כן, אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מתקררות. עדיף בתוך שקית אטומה או קופסה. מפשירים בטמפרטורת החדר והכי טעים לחמם בתנור אבל גם מיקרו יעשה את העבודה.
- אפשר להשתמש בכל גבינה 5% שיש לכם בבית. אפילו גבינת שום שמיר או גבינה עם זיתים.
- אם אין לכם חלב אפשר לשים 1/2 כמות שמנת מתוקה ו-1/2 כמות מים.