חומוס! לא יאמן כמה גרסאות, טעמים, מרקמים ואמוציות מתחבאים מאחורי המאכל הכל כך טעים הזה.  יש שאוהבים אותו מתקתק וחם ויש שמעדיפים את הגרסה החמצמצה והקרה. אחדים גורסים שהוא צריך להיות סמיך וקצת גרגירי ואחרים מוכנים להשבע שהגרסה החלקה כמו משי היא זאת הנכונה. כך או כך, פנים רבות לחומוס ומיליוני גרסאות להכנתו. אני אגב, מעדיפה את החומוס חלק לגמרי, עדיף מעט חמים או בטמפרטורת החדר (רק לא קר) ועם המון גרגירי חומוס חמים מעל. נמסים בפה מרוב רכותם. וזאת הגרסה שהבאתי לכם הפעם. ויש גם מתכון לשווארמה פרגית בצ'יק! כזאת שמכינים באמת בדקות ספורות במחבת והכי כיף לערום על החומוס ביחד עם מלא טחינה טובה, גרגירי חומוס רכים ופטרוזיליה.

והנה גם המלצה שלי: לקראת יום העצמאות תזמינו את כל החברים והמשפחה, תכינו מלא חומוס, תוספות שאוהבים כמו שווארמה פרגית או טופו וגם פטריות חמות, ואל תשכחו לצרף צלחת עם ערימה של פלאפל. תגידו לי אתם, מה צריך יותר מזה כדי לחגוג את היום הכל כך מרגש ושמח הזה.

לחומוס

  • 1 כוס גרגירי חומוס יבשים – מושרים לילה בהמון מים

  • 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי במלאה אורגנית של שופרסל green)

  • 1/2 כפית כמון

  • 1/2 כפית בהרט

  • 1/2 כפית מלח

     

שווארמה פרגית מהירה:

  • 2-3 סטייק פרגית

  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

  • 1/2 כפית בהרט או תבלין שווארמה

  • מעט פלפל שחור טחון

  1. מסננים את גרגירי החומוס מהמים שהם הושרו בהם בלילה ומעבירים לסיר בינוני. ממלאים במים חדשים עד לגובה של 10 ס”מ בערך מעל גרגירי החומוס ומבשלים על אש בינונית במשך 40 דקות
  2. מוסיפים סודה לשתייה וממשיכים לבשל עד שגרגירי החומוס רכים רכים. אני אוהבת לבשל אותם ממש עד שהם כמעט מתפרקים לגמרי. מורידים מהאש ומצננים כמה דקות
  3. בשלב הזה אפשר לשמור את גרגירי החומוס המבושלים, עם הנוזלים, בקופסה סגורה במקרר עד שרוצים להכין את החומוס או לאכול אותם ככה מעל אורז
  4.  מכינים את החומוס: בקערה של מעבד המזון שמים 3/4 מכמות גרגירי החומוס, ומוסיפים בערך חצי כוס מהנוזלים. אני פשוט מרימה את הגרגירים עם כף וכל הנוזלים בתוך הכף גם נכנסים למעבד המזון. את 1/3 גרגירי החומוס הנותרים, כמו גם הנוזלים, משאירים בינתיים בסיר
  5. מוסיפים למעבד מזון טחינה, כמון, בהרט ומלח וטוחנים למרקם חלק. בשלב הזה בודקים ואם צריך עוד נוזלים כי החומוס סמיך מוסיפים ממי החומוס בסיר. שימו לב: החומוס מתייצב אחרי שהוא מצטנן אז תכינו חומוס קצת יותר רך ממה שאתם אוהבים. ואגב, הטעמים מאוד עדינים בשלב הזה וזה בסדר, אם חסר מלח קצת תוסיפו.  וזהו! החומוס מוכן. אפשר להגיש אותו עם גרגירי החומוס שנשארו בסיר (מחממים אותם ומגישים מעל החומוס) ואפשר להגיש גם עם שווארמה פרגיות או שווארמה טופו.

 מכינים שווארמה בצ’יק:

בקערה מערבבים את הפרגיות (לא חותכים קודם) עם התבלינים וצורבים על מחבת במשך 3 דקות מכל צד. מוציאים, חותכים לרצועות דקות ומחזירים שוב למחבת לצריבה של 3-4 דקות כדי לקבל קצוות זהובים. מגישים בערימה מעל החומוס ביחד עם הרבה טחינה, מעט פפריקה מתוקה בשביל הצבע ופטרוזיליה או צנוברים קלויים

מתכון לחומוס של סוהילה - מסעדת אבו סוהיל - עכו>