חמין עוף מהיר בסיר אחד! אין טעים כזה. בלי להשרות את הקטניות, בלי לילה בתנור. אתם.ן חייבים להכין.
- 3 כפות שמן זית לטיגון העוף
- 4-5 ירכיים עם העור – תלוי בגודל הסיר שלכם
- 3 כפות שמן זית לטיגון הבצל
- 2-3 בצלים לבנים גדולים, קלופים
- 12 שיני שום, קלופות
- 1 כף מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות דבש
- 1 כוס מים רותחים
- 1 ו-1/2 כוסות שעועית מבושלת – קפואה, שימורים או בשקית
- 1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים green
- 1 שקית ערמונים בוואקום green
- 3 תפוחי אדמה, קלופים
- 1 ו-1/2 כוסות גריסי פנינה
- 4 כוסות מים רותחים – בנוסף לכוס שיש במתכון
- בסיר גדול, שיכול להכיל את כל החמין, מחממים שמן זית ומטגנים את העוף על הצד של העור במשך 10 דקות או עד שהעור מזהיב. ממליחים ומפלפלים. מוציאים את העוף החוצה לצלחת וממשיכים בהכנה. את הסיר לא שוטפים ומשאירים אותו רגע בצד
- פורסים את הבצלים לרצועות וחוצים את תפוחי האדמה לאורכם
- מוסיפים שמן זית לסיר שבו טוגן העוף ומטגנים את הבצלים עד שהם מתחילים להתרכך. בערך 15 דקות.
- מוסיפים שום ומטגנים יחד במשך 5 דקות
- מוסיפים מלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב
- מוסיפים שעועית, גרגירי חומוס, ערמונים וכוס מים ומערבבים. מבשלים ביחד במשך 15 דקות
- מניחים את חצאי תפוחי האדמה כשהם צמודים לדפנות, אפשר גם בתוך הסיר אם רוצים, ואת העוף מניחים על גבי התבשיל של החומוס עם השעועית והבצלים. מקפידים להניח אותו כשהצד של העור כלפי מעלה
- מפזרים מעל את הגריסים
- מוזגים מעל מים רותחים, מנערים מעט כדי שהתבלינים יעלו גם כלפי מעלה עם המים, וסוגרים עם מכסה. אם המים לא מבצבצים למעלה תוסיפו עוד קצת מים רותחים
- מבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי או עד שהגריסים למעלה מוכנים. אני אוהבת להעביר את הסיר לתנור בסיום הבישול ל-20 דקות כדי שיקבל צבע למעלה (את השלב הזה עושים ללא מכסה)
- עוד אופציה היא להעביר את הסיר לתנור ישר, עם מכסה, ולאפות במשך שעתיים-שלוש בטמפרטורה של 160 מעלות. אם הגריסים עוד לא מוכנים תחזירו לעוד חצי שעה.