סלט בורגול הכי טעים בעולם! עם פירות יבשים מתקתקים, שקדים ופקאנים קלויים וערמונים רכים שהם החיים. ויש גם רוטב אדיר של תפוזים מייפל וטחינה. מי אמר שט"ו בשבט זה לא חג של אוכל, זה הכי.
1 כוס בורגל עבה – לא מבושל (או קינואה)
1/2 כפית מלח
10 משמשים מיובשים
1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/3 כוס גפרורי שקדים או פרוסות שקדים
1/3 כוס פקאנים טבעיים
5 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית
1/3 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
10 עלי נענע
1 שקית ערמונים קלויים וקלופים (אני השתמשת באורגניים של green)
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף מייפל אורגני שופרסל green
3 כפות שמן זית אורגני שופרסל green
3 כפות טחינה גולמית
מלח ופלפל שחור
מבשלים את הבורגול עם חצי כפית מלח ומים שמגיעים 5 ס”מ מעל הבורגול עד שהבורגול רך (כ-10 דקות). מסננים היט במסננת (בדיוק כמו שמבשלים פסטה)
חותכים את המשמשים לקוביות, פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות וקוצצים דק את הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע. את הערמונים קוצצים גס
שוברים מעט את הפקאנים ומעבירים למחבת ביחד עם השקדים. על אש בינונית קולים את השקדים והפקאנים עד שהן מפיצים ריח נעים. שימו לב שזה לוקח 2-3 דקות אז לא להתרחק מהאש. מכבים ומאפשרים להם להתקרר
בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט למעט הרוטב
בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב. אם אתם אוהבים רוטב סמיך יותר אפשר להוסיף עוד קצת טחינה גולמית. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מגישים בטמפרטורת החדר
הערות ושדרוגים
– כמעט כל הפירות היבשים יעבדו כאן. מתאנים ועד קוביות תמרים.
– במקום שקדים או פקאנים אפשר לשים אגוזי מלך או אגוזי לוז או גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
– ניתן לוותר על כל אחד מעשבי התיבול במתכון אם כי השילוב שלהם משגע.
– אם אין לכם ערמונים אפשר גם בלי.
– למי שנמנע לחלוטין מסוכר אפשר לוותר על המייפל ועל הרוטב צ’ילי.
– ניתן להכין את הסלט עד יומיים לפני ההגשה (ללא הרוטב) ולשמור במקרר עטוף היטב. לפני ההגשה מזלפים את הרוטב, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.