עוגת שוקולד אקסטרה שוקולדית במרקם של סופלה! רק לבחוש את המצרכים וקדימה לתנור. ולא, אין בה קמח אז היא מושלמת לחג.

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי

  • 150 גרם שמן קוקוס (לגרסה פרווה) green או חמאה (לגרסה חלבית)

  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

  • 4 ביצים L

  • 3 כפות (30 גרם) קקאו

  • 1 כפית גדושה (8 גרם) אבקת אפייה

  • 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים

    לציפוי:

     

  • 120 גרם שוקולד מריר

     

  • 125 מ”ל קרם קוקוס (לגרסה פרווה) או שמנת מתוקה 38% (לגרסה חלבית)

     

  • 3 כפות שמן קוקוס green

  1.  מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס”מ

  2. בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה/שמן קוקוס וממיסים במשך דקה. מוציאים, מניחים לשוקולד להתרכך ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. אם השוקולד עוד לא נמס מכניסים אותו לעוד 30 שניות למיקרו

  3. מוסיפים לשוקולד סוכר וטורפים היטב

  4. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נטמעת

  5. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה וקמח שקדים ומערבבים היטב עד שאין גושי קקאו או שקדים

  6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30 דקות או עד שהחלק החיצוני של העוגה יציב והפנימי מעט רך (אבל לא נוזלי). אל תחכו שכל העוגה תהיה יציבה אחרת היא תצא יבשה

  7. מוציאים לשיש ובינתיים מכינים את הציפוי

  8. בקערה בינונית שמים שוקולד, קרם קוקוס ושמן קוקוס וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.

  9. שופכים את השוקולד על העוגה ומיישרים על חלקה העליון. אם אתם אוהבים נזילות של שוקולד בצדדים כמובן שאפשר לתת לגאנש גם לזלוג החוצה קצת