המאפה שלפניכם הוא מרשים במיוחד ויוצר קריאות התפעלות רמות כשהוא מגיע לשולחן המארחים או האירוח, ואל תעיזו אפילו לנסות להגיד לי שזה לא מאד חשוב, כי זה כן. במיוחד שזה ממש לא מתכון מסובך להכין שקוצר תגובה נלהבת. בואו נודה: למחלקת הרושם במנות האוכל שאנחנו מגישים יש תפקיד ברור בחיינו הקולינאריים, בתנאי כמובן שזה בא בנוסף לאיכות והטעם הנהדרים של האוכל, ולא, חלילה, במקומם. 

בצק עלים (על בסיס חמאה) אני אוהב בכל מצב, מילוי של ארטישוק, זיתים וגבינות משתדך לבצק באופן מושלם, כלומר, מדובר במאפה מנצח -ויהי מה. 

לבצק:

  • 500 גרם בצק עלים

  • ביצה טרופה היטב

למילוי:

  • צנצנת קטנה של ארטישוק משומר מסונן

  • 10 זיתים ירוקים, מגולענים, קצוצים

  • 15 עלי בזיליקום קצוצים

  • 2 שיני שום מעוכות

  • חצי בצל אדום קצוץ דק

  • 150 גרם גבינת ריקוטה

  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

  • מעט מלח ופלפל גרוס

  • שמן זית green

     

  1. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  3. לוקחים יריעת בצק אחת ומניחים ברכות על תבנית עם שקעים. דוחפים אותו בעדינות לתוך השקעים, לאט ובסבלנות שימלא אותם לגמרי, יגע בשוליים ויצור יריעת בצק אחת ובה שישה (או תשעה, תלוי בתבנית שלכם) שקעים עמוקים ומוכנים למילוי, והרבה ממנו 
  4. לוקחים את תערובת המילוי ומכניסים אל תוך השקעים, ממלאים אותם לגמרי בתערובת המילוי
  5. טובלים מברשת מריחה בביצה טרופה, ומברישים את שולי הבצק ואת האזורים המחברים בין השקעים.
  6. לוקחים עוד יריעת בצק השנייה, מניחים מעל ומהדקים היטב גם את השוליים וגם את המעברים בין השקעים 

    מאפים מושלמים לחג שבועות מחכים לכם כאן>
  7. מכניסים את התבנית למקפיא לכחצי שעה, כדי שהמאפה יתייצב לגמרי
  8. מרפדים את  תבנית התנור בנייר אפיה. מוציאים את המאפה מהתבנית והופכים אותו על תבנית התנור, משחררים את התבנית מן המאפה. חותכים את השוליים בחיתוך ישר ומועכים את השוליים עם מזלג להידוק ויצירת דוגמא
  9. מועכים עם צידו השני (הלא חד) של סכין את החיבורים בין המאפים, כאילו להפריד אותם, אבל לא באמת, רק ללחוץ ולסמן את גבולותיהם
  10. מורחים את פני כל המאפה בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 לכ-40 דקות עד שהמאפה שחום מאד
  11. מגישים לשלחן. וכן, קריאות ההתפעלות ממעשה ידינו, כבר בשלב הזה מחממות את ליבנו