• 1 חבילה עלי תרד בייבי

  • 4 כפות שמן זית פרמיום

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • כפית מלח דק

  • כפית פלפל שחור גרוס במיכל

  • 300 גרם גבינה מלוחה מגוררת ( אם אין נשתמש בגאודה)

     

  • 100 גרם פרמזן מגורר

     

  • 1 חלמון ביצה L

     

  • תרסיס שמן זית לעבודה עם הבצק

לבצק:

  •  1/2 כוס מים רותחים

     

  • 1 כפית סוכר לבן

     

  • 1 כפית מלח דק

     

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 120 גרם חמאה מומסת

     

  • 500 גרם תערובת קמח רב תכליתי ללא גלוטן green

     

  • 3 ביצים L

     

לציפוי:

  • 1 ביצה L

  • שומשום

  1. במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל, מטגנים עד להזהבה ומוסיפים תרד, מלח ופלפל
  2. מטגנים כ- 3 דקות נוספות, מסירים מהאש, מסננים נוזלים ומצננים
  3. מערבבים מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת אפייה, חמאה מומסת, קמח וביצים
  4. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים במקרר מכוסה כ- 20 דקות
  5. אל תערובת התרד והבצל מוסיפים חלמון, פרמזן וגאודה. מערבבים
  6. משמנים משטח עבודה
  7. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק
  8. מניחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים
  9. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. בעזרת סכין פורסים כל 3-4 ס"מ
  10. מברישים בביצה ושומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות

בואיקוס ללא גלוטן>