לבסיס:
- 1 כוס קמח חומוס green
- ¼ כפית מלח
- 2/3 כוס מים
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אורגנו
- 2 כפיות שמן לטיגון
לציפוי:
- ½ קופסת שימורים עגבניות מרוסקות green
- ¼ כפית סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
תוספות לבחירה: פיטריות/תירס/זיתים/גבינה בולגרי
מערבבים את כל מרכיבי הבסיס למעט השמן בקערה, מתקבלת בלילה דלילה יחסית. מניחים לבלילה
לנוח שעהמחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט
מחממים שמן במחבת בקוטר 26, שופכים פנימה מחצית מכמות הבלילה
מטגנים עד שהתחתית מזהיבה ומופיעות מעט בועות על שטח פני הפיצה, 3-4 דקות. הופכים ומטגנים
עוד 2-3 דקות או עד שהחלק התחתון מזהיבמכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות והתבלינים
מעבירים את הבסיס לתבנית אפייה
מורחים מעל חצי מכמות הרוטב ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת
אם רוצים מפזרים מעל גם תוספות שאוהבים
אופים בתנור 8-10 דקות עד שהגבינה מתחילה להזהיב