חורף, קר בחוץ ורטוב וכל מה שצריך זו מנה מנחמת שהיא גם חמה, גם מתוקה, גם מאוזנת וגם סופר טעימה. הלכתי על מתכון פשוט, וריאציה שלי כמובן.
התחלתי בשטיפת הבטטות היטב, שלב קריטי בתהליך שמוציא מהבטטה את כל החול והלכלוך וקליתי גם שקדים לתוספת קראנצ' וטעם. אני ממליץ להגיש עם שמנת חמוצה בצד (עם מלח ופלפל) או יוגורט יווני עשיר עם בצל ירוק קצוץ או בטבעי. מומלץ מאוד לימים קרירים שאין חשק לבשל אבל יש חשק למנה חמה ומנחמת
3 בטטות גדולות
3 כפות שמן
2 כפות סירופ מייפל אורגני של green
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
חצי כפית שאטה גרוס
כפית רוזמרין מיובש
חופן שקדים פרוסים
- נשטוף היטב את הבטטות ונפרוס אותן לעיגולים
- . נערבב את שאר החומרים ונמרח אותם עם מברשת על הבטטה
- נפזר מעל שקדים פרוסים ונאפה בחום של 180 מעלות כ-35 דקות