שבועות הוא בדיוק הזמן לחגוג עם מנות מפוארות ומלאות כל טוב, ולהפתיע עם מנה לא שגרתית אך חגיגית בהחלט. לזנייה היא מבחינתי מנת שחיתות אולטימטיבית שדורשת מעט תשומת לב וסבלנות אך מפצה בתוצאה שווה שכיף לחלוק עם משפחה וחברים.
לתבנית 15*10
1 חבילה ספגטי green
רוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות green
1 כוס מים רותחים
4 שיני שום קצוצות
4 ענפי טימין מופרדים לעלים
בשמל:
1 כוס חלב
1 כף קמח
50 גרם חמאה
1 כוס מוצרלה יבשה
10 עגבניות שרי חתוכות לפרוסות
10 עלי בזיליקום
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
- בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של ספגטי (לא מבושל) ויוצקים רוטב כך שיכסה את הספגטי.
- מפזרים מוצרלה ואז שכבה נוספת של ספגטי, רוטב ומוצרלה.
- מכינים את הבשמל: בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב, מוסיפים חלב קר ומערבבים שלוש דקות, עד הסמכה. מתבלים במלח
- יוצקים את הבשמל על הרוטב בשכבה אחידה, מפזרים עוד מוצרלה. מסדרים פרוסות שרי, עלי בזיליקום ומעט שמן זית
- בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים מכוסה בנייר כסף למשך 35 דקות ואז 10 דקות נוספות בלי כיסוי במצב טורבו גריל
- מצננים לפני ההגשה, ומגיעים לאירוח עם מנה מושלמת (אם מצליחים לא לחסל מראש)