מטבוחה ביתית
אתם בטח כבר מכירים את הטרנד – שישי בצהריים, חלה טרייה ומטבוחה חריפה. אז זה הזמן לשדרג אותו עם מתכון ביתי למטבוחה חריפה ומטריפה, שתבוא טוב בכל כריך עם שניצל, קציצות ירק, או מה שאוהבים, וכן גם סתם ככה על חלה. עונג שישי זה כאן.
כריך חלה וחביתת ירק
אם כבר הזכרנו חלה, אי אפשר שלא להמליץ על הכריך המטריף הזה של ריטה גולדשטיין, שהוא תכלס כל מה שאנחנו רוצים בשישי, ובעצם כל יום. חלה טרייה מרוחה בחמאה ועליה חביתת ירק מושקעת במיוחד שעמוסה בכל טוב. אנחנו ממש ממליצים לא לוותר על המרכיב הסודי, מנקאי – סופר פוד קטן שעושה הבדל גדול.
למתכון כריך חביתת ירק של ריטה גולדשטיין>
כריך כרוב צלוי
אז מסתבר שריטה גולדשטיין היא לגמרי מלכת הכריכים שלנו, וגם המתכון המשגע הזה שייך לה. נתחי כרוב שמכינים בתנור עם סויה ושמן שומשום. כמה קל וזריז – ככה טעים ומפנק, זה כריך שתרצו לאכול בכל יום ומה שנחמד זה שאפשר להכין כמות של כרוב בתחילת השבוע ולהתפנק בכריכים מושקעים כאלו כמה ימים קדימה.
למתכון כריך כרוב צלוי של ריטה>
לאבנה ביתית
חזרה לממרחים, אנחנו ממש בעד להכין בעצמכם כל מה שניתן, ככה אתם שולטים בכמות ויודעים בדיוק מה יש באוכל שלכם. אז זה הזמן לגבינת לאבנה ביתית, ואתם תהיו בשוק מכמה שזה קל, רק תוודאו שיש לכם חיתול בד נקי, ותצטיידו בקצת סבלנות.
ממרח טופו
זו לא בדיוק גבינה, אבל זה בהחלט ממרח טעים ומוצלח שלא דורש רכיבים מסובכים או יותר מידי עבודה. מעבר לטעם, הבונוס העיקרי שלו הוא שגם מתאים לטבעונים וגם עשיר מאוד בחלבון.
ממרח קישואים וקשיו
עוד ממרח טבעוני מעולה, שבאופן מפתיע דורש רק 4 מרכיבים עיקריים, וגם לא יותר מידי עבודה. הוא ילך מצויין בכל כריך, אבל גם לגמרי עומד בפני עצמו, ואתם כנראה תהנו גם מסתם לנשנש אותו עם קרקרים.
ממרח אגוזי מלך
ומאגוזי קשיו לאגוזי מלך, במתכון הזה של אנה ארונוב היא חוזרת לזכרונות ילדותה בקיריגיזסטן, בירתו של האגוז המפורסם, מתברר. ממרח עם טעמים רעננים של נענע וחריפות (לילדים אפשר בלי) שמוסיף עניין לכל כריך וגם מלא ביתרונות תזונתיים – ויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון ושומן טוב.
למתכון ממרח אגוזי מלך שך אנה ארונוב>
כריך עגבניות מיובשות
ומאנה חזרה לריטה (מלכת הכריכים, כבר אמרנו), שבמתכון הזה גם היא התחברה לזכרון הילדות שלה, ושדרגה אותו לכריך קצת יותר מתוחכם, עם אחד הממרחים הכי טעימים שיש. לחם מחמצת ביתי, גבינת שמנת ועגבניות שרי מיובשות בתנור שנחו במשרה שמן זית ותבלינים.
למתכון עגבניות מיובשות של ריטה גולדשטיין>
לחם ערמונים ופקאנים
ממרחים זה חשוב מאוד, אבל לפעמים מה שעושה את ההבדל בין כריך נחמד לכריך מדהים, הוא דווקא הלחם שבחרנו, וגם כאן יש לנו כמה מתכונים לא מסובכים. נתחיל מהלחם הזה של רחלי קרוט, הוא נראה מדהים, יש לו טעם חלום והכי מפתיע? מכינים אותו ב-5 דקות עבודה, ואפילו לא חייבים מיקסר או אביזרים מיוחדים.
למתכון לחם ערמונים ופקאנים של רחלי קרוט>
לחמניות גבינה ללא גלוטן
מאז ימי ה-שוקו ולחמניה של הקייטנות ועד היום, אנחנו לא יכולים לעמוד בפני לחמניה טרייה, בטח אחת כזו שהיא גם משודרגת וגם מאוזנת יותר. ואם חשבתם שאפייה ללא גלוטן זה עניין מסובך, אז הלחמניות המושלמות האלה של רחלי מוכיחות אחרת, הכל אותו דבר בדיוק ואפילו לא צריך להתפיח אחרי הלישה!
למתכון לחמניות גבינה של רחל קרוט>
לחם טחינה
עוד בגזרת הללא גלוטן, ולאוהבי הטחינה – מודבר בלחם קל במיוחד להכנה שלא מצריך שמרים או התפחה בכלל ובגדול מצריך בעיקר ערבוב של מצרכים, איך אומרים? כל אחד יכול.
לחם בירה מהיר
הלחם היפה והמרשים הזה, הוא דווקא עם גלוטן, אבל בלי שמרים, בלי ביצים ובלי סיבוכים. ממש ככה – לחם בירה פריך עם הפתעות, פשוט ומהיר להכנה וכל כך טעים.