אחד הקריטריונים החשובים מבחינתי בבחירת אוכל שכיף לצאת איתו לטיול הוא הנוחות באכילה, חשוב לי לקחת איתי לדרך מנה שלא תהיה מלכלכת ודביקה, במיוחד כאשר מדובר בארוחה של אדם, אירוע שבקלות יכול להסתיים בלכלוך ואוכל בכל מקום.
אחד הפייבוריטים בטיולים שלי עם אייל ואדם הוא הקציצות קינואה שלפניכם, מושלם לקטנטנים!
אפשר לאכול עם טחינה או יוגורט בקופסה נפרדת כמו שהקטן שלי אוהב במיוחד או אפשר גם פשוט ככה היישר מהקופסה. בתיאבון!
כוס קינואה green
1 בטטה
בצל קטן
גזר
קישוא
4 כפות טחינה אורגנית green
- מלח
- כורכום
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מבשלים כוס קינואה בשתי כוסות מים למשך 20-25 דק שהיא מתרככת ומסננים
- בינתיים מרסקים את הבטטה, הבצל, גזר וקישוא במעבד מזון או בפומפייה
- קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה
- בקערה מערבבים את הקינואה המבושלת, את הירקות, 4 כפות טחינה אורגנית, מלח וכורכום. אם רוצים אפשר להוסיף ירוקים כמו נענע למשל
- מהתערובת יוצרים קציצות בידיים רטובות, ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומן במעט שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 40 דקות, או עד שהקציצות מתייצבות. מצננים מעט ומגישים