סוגיית ארוחת הבוקר אצלנו בבית מורכבת ומיוחדת. לכל אחד יש את הרצונות שלנו ואת הדרכים שבהן הוא מעדיף לפתוח את היום. אחי התאום אוהב לפתוח את הבוקר עם שייק פירות עשיר, ההורים שלי בדרך כלל פותחים את הבוקר עם קפה ונשנוש קל בצד.
אצלי ארוחת הבוקר מתחלקת לשתיים, או שאני אוכל יוגורט במהירות ומיד מתחיל ביום העבודה או שאני עושה לעצמי "הפקת" ארוחת בוקר ומתפנק בסלט, חביתה, תוספות ועוד.
על דבר אחד אין לנו ויכוח בבית, שפרוסת עוגה זה תמיד רעיון טוב, ותמיד משמח שיש חתיכת עוגה עסיסית על השיש. החלטתי להכין לכם מתכון לעוגת תפוח-בננה מהירה וקלילה שהפעם העשרתי אותה במנקאי.
המנקאי הוא למעשה פיתוח ישראלי מדהים, סוג של ירק-על שגדל בבריכות מים ללא מגע ידי אדם, הוא עשיר בחלבון, ברזל, ויטמין B12, אומגה 3, מינרלים ועוד. הקסם שלו שהוא יחסית נטרלי בטעם שלו וניתן להוסיף אותו למגוון מאכלים שווים, רק שימו לב שהוא מעניק צבע ירקרק חזק.
הסיבה שהתלהבתי מהמנקאי היא שהוא כמו תוסף מזון שלא עבר תהליך עיבוד וניתן לצרוך אותו ישר מהטבע, ובתקופה כזו של מגפה למה לא ליהנות מעוגה שהיא גם מפנקת לנשמה וגם מעניקה לגוף שלנו עוד יתרונות תזונתיים?
2 תפוחים בינוניים מגורדים
2 בננות קטנות בשלות (או אחת גדולה)
2 קוביות מנקאי
3 ביצים
כוס סוכר חום קנים חום אורגני שופרסל green (200 גרם)
1/2 כוס שמן / שמן קוקוס שופרסל green (120 מ”ל)
2 כוסת קמח לבן / קמח כוסמין לבן (280 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
חבילת שמנת חמוצה (200 גרם)
לפחות 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ / מטבעות
- מגררים את התפוחים לקערה, מועכים את הבננות פנימה
- מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים שמן ושמנת חמוצה ומערבבים
- מוסיפים את המנקאי ומערבבים היטב (אם הוא קפוא מפשירים אותו מעט במיקרו)
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושוקולד ומערבבים
- מעבירים לתבנית אפייה (קוטר 22 / תבנית אלומיניום בינונית / תבנית אמייל או זכוכית) ואופים ב165-170 מעלות טורבו כ-35 דקות. מקררים היטב ומפדרים במעט אבקת סוכר