איזה כיף שמתחילים להרגיש את החורף. אמנם בטיפות קטנות (תרתי משמע) אבל הימים, ובעיקר הערבים, באופן ברור מתחילים להיות קצת יותר קרירים, ועושים חשק לגמוע מרק קטיפתי ומחמם.
אחד המרקים שצד את עיניי לאחרונה בטיקטוק, היה מרק ברוקולי מוקרם, שהיה נראה כל כך טוב, שהייתי חייבת לפצח את המתכון שלו. העברתי את הסרטון, שלא כלל מתכון, לבתי שמתמחה בימים אלו באמנות הקולינריה, הרחק מעבר לים, והיא פיצחה את אופן ההכנה ברגע.
מה שחשבתי שיצטרך טחינה והקרמה, היה טכניקה פשוטה שלומדים בכל מבוא למרקים בלימודי בישול. המתכון שבר לי כמה פרות קדושות באופן הכנת מרקים באופן כללי, אבל כפי שהיא אמרה לי בביטחון: "תסמכי על התהליך". כך היה.
המרק יצא להיט אמיתי: עשיר, ריחני, מלא בטעם ובעיקר קטיפתי וסמיך בדיוק כמו שחפצתי. אתם מוזמנים לנסות אותו גם. trust the process!
- 25 גרם חמאה
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות גדושות קמח לבן
- 400 גרם נטו פרחי ברוקולי טריים
- 3 גזרים קלופים ומגורדים דק
- 1 ליטר + 1 כוס ציר מרק רותח או מים רותחים מהולים בשתי כפות אבקת מרק
- 1 כף שטוחה פפריקה
- ½ כוס שמנת מתוקה להקצפה
- 200 גרם גבינת גאודה מגורדת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ממיסים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את הבצל הקצוץ
- מטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך להיות שקוף ומוסיפים את השום הכתוש
- מערבבים מעט, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח
- עם כף מעץ מערבבים את הקמח עם הבצל והשום, ללא הפסקה, עד שהקמח מקבל גוון חום זהוב מעט
- זה השלב להגביה מחדש את הלהבה, ולהוסיף לסיר את הגזרים המגורדים ואת פרחי הברוקולי
- מערבבים הכל יחד, ומוסיפים את ציר המרק
- מוסיפים את הפפריקה – שימו לב! את המלח והפלפל מוסיפים אך ורק בסוף ההכנה. ראשית נותנים לכל מרכיבי המרק והגבינות להמליח את המרק באופן טבעי, ואז משלימים את התיבול, בסוף התהליך
- מביאים את המרק לרתיחה, מעבירים ללהבה בינונית/נמוכה, ומבשלים עם מכסה פתוח במשך 50 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והמרק מאבד כרבע מהכמות שהייתה בהתחלה
- מדי פעם מערבבים את המרק, עם כף מעץ, תוך שמגרדים את תחתית ודפנות הסיר, למניעת הידבקות הקמח
- לאחר 50 דקות של בישול מוסיפים למרק את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה מחודשת
- מנמיכים את האש ומבשלים שוב כ-15 דקות עם מכסה פתוח, עד להסמכה
- מוסיפים את הגאודה המגורדת, וממשיכים לבשל עד שהיא נמסה לגמרי בתוך המרק
- עכשיו זה הזמן לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי טעמכם האישי
- מכבים את האש ומגישים לצד טוסטוניי בגט מרוחים בחמאת שום