אני מת על עוף צלוי. הרכות והעסיסיות עושים לי את זה יותר מחזה עוף אפוי או מטוגן. הגרסה הנוכחית היא בהשראת פסטרמת עוף בדבש הנהדרת והפעם שילבתי במקום אבקת כורכום שורש כורכום טרי שלגמרי נתן ארומות וטעמים נפלאים למנה.
הקפידו על שלבי ההכנה וודאו שמתם מספיק מלח בתיבול ותתכוננו ליהנות ממנת עוף נהדרת ומשביעה.
6 יחידות כרעיים – עוף ללא אנטיביוטיקה של שופרסל
כף שטוחה של שורש כורכום אורגני מגורר green
כף אבקת פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן זית אורגני green
כפית גדושה של מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 פלפלי צ'ילי שלמים
3-4 שיני שום מגוררים
3 כפות גדושות דבש אורגני green
דלעת חתוכה לקוביות (כ700 גרם)
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו
שוטפים את העוף היטב ומוודאים שהוא לא רטוב מדי (ניתן אפילו לייבש בנייר סופג)
פורסים את הבצלים והדלעת ומניחים בצד
בקערה מערבבים: שמן זית, דבש, שורש כורכום טרי, פפריקה, מלח, פלפל ושום עד לאיחוד
מורחים את העופות במרינדה.מניחים את העופות יחד עם כלל הירקות והצ'ילי בתבנית רחבה ונניח להם לעמוד יחד כחצי שעה
מניחים את התבנית לאפייה של שעה, לאחר שעה בזהירות רבה שופכים את הנוזלים שניגרו מהעוף לכיור וממשיכים לצלות את העופות כרבע שעה נוספת
מומלץ להגיש את העופות לצד סלט עלים רענן, תפוחי אדמה צלויים ומשקה שווה צונן
עוד מנות עיקריות לראש השנה מחכות לכם כאן>