לפשטידה הזו אני קוראת "פשטידת אחרי החגים". מכירים את זה שמבטיחים לעצמכם שביום הראשון של אחרי החגים מתחילים דיאטה, אבל כשהוא מגיע, עדיין מתחשק משהו חמים ומשביע? אז כדי לעמוד בהבטחה, אך מבלי לשבור את כל החוקים, מגיעה בדיוק בזמן פשטידת הכרובית הנהדרת הזו, שמכילה מלבד הכרובית, תערובת של גבינות מופחתות שומן וביצים,ומושלמת לסגירת פינה של ארוחת צהרים או ערב משביעה.
וההכנה? אין קלה ממנה. מבשלים ומועכים את הכרובית לפירה, מערבבים עם שאר המרכיבים, וזהו, לתנור. לאחר שעה קלה, תחכה לכם ארוחה טעימה ומשביעה, שכולם, מגדול עד קטן, ישמחו לזלול.
- 1 קילו כרובית (1 גדולה או 2 קטנות)
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גבינה בולגרית 5%
- 100 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח
- 1 כף אבקת מרק בצל
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות פירורי לחם
- מפרקים את פרחי הכרובית מהעלים, ומרתיחים בסיר, מלא במים, עד לריכוך
- מסננים, שומרים 2-3 פרחים שלמים בצד, ואת היתרה מעבירים לקערה גדולה ומועכים לפירה
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים למעט פירורי הלחם, תוך שמקפידים לפורר היטב את הגבינה הבולגרית. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את התערובת לתבנית המתאימה גם לתנור וגם להגשה, ומיישרים את פני השטח
- נועצים בבלילה את פרחי הכרובית השלמים ששמרנו בצד ומפזרים מעל הכל את פירורי הלחם
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות, במשך כ-40 דקות או עד למיצוק והזהבה
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ומגישים