העיגול השובב הזה הוא הדבר הכי טעים שאפשר להוסיף למנגל של יום העצמאות (תכלס אפשר להכין אותו גם בתנור והוא יוצא נהדר). מדובר בשורש סלרי צלוי באש, מהמם מבחוץ ורך ומתמסר מבפנים. השורש נצלה לאט, כשעה וחצי שעתיים בין הגחלים של האש, אחרי שימון טוב בשמן זרעי ענבים, קצת מלח גס ואבקת שום. סוגרים היטב בנייר כסף, הופכים מצד לצד כל רבע שעה כך שכל הצדדים מקבלים את אותה כמות חום, ואז כשרך מוציאים ומגישים עם טחינת עמבה וחריף. הגרסה הבריאה שלי למנגל של החג, במקום תפוחי אדמה מדורה (או לצד). יצא הכי טעים שיש
שורש סלרי
שמן זרעי ענבים שופרסל green
מלח גס
כפית אבקת שום
לטחינת עמבה:
טחינה גולמית שופרסל green
עמבה
מים או סודה
מלח
להגשה:
חריף
- מקרצפים היטב שורש סלרי עם סקוץ׳ נקי עד שמוציאים את כל האדמה
- משמנים היטב מכל כיוון בשמן זרעי ענבים
- מעסים את השורש מכל הכיוונים בכפית מלח גס וכפית אבקת שום. סוגרים היטב בנייר כסף, רצוי שכבה כפולה
- מניחים את השורש העטוף באש והופכים מצד לצד כל רבע שעה כך שכל הצדדים מקבלים את אותה כמות חום
- משאירים אותו באש כשעה וחצי שעתיים
- סמוך להגשה מערבבים את חוומרי הטחינה ביחס שאוהביo
- כשהשורש רך מוציאים, מקלפים מנייר הכסף, חוצים ומגישים עם טחינת עמבה וחריף