אוכל
צילום׃ דפני פתיחה

סלט משוויה בקערות טורטייה

מחפשים מנה ראשונה שתרשים את האורחים? סלט חגיגי של מגוון ירקות צלויים שמגישים בקעריות אישיות אכילות שמכינים בקלות מטורטיות

דפני פתיחה ל-green | mako green | פורסם 05/09/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 עגבניות אדומות ובשלות

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים חריפים

בצל סגול קלוף וחצוי לשניים

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח גז

לקעריות:

5-6 טורטיות בקוטר 20 ס"מ (או יותר גדולות שחתכנו עם קורצן לקוטר הזה).

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 לסלט: מניחים את הירקות על האש (גריל או אש גלויה) , וצולים מכל הצדדים עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.

2 קוצצים את כל הירקות, עם הקליפות, לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה.

3 מוסיפים את שמן הזית, השום הכתוש והמלח ומערבבים.

4 להכנת הקערות:  מורחים את הטורטיות בשמן זית, משני הצדדים, ומניחים אותן בקעריות של מאפינס.

5 אופים מספר דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור. מצננים.

6 ממלאים את הקעריות בסלט, ומגישים.