יש קלאסיקות שאין להן תוקף או זמן ואי אפשר להחליף אותן. אחת מהן שיקרה לליבי זו עוגת הגבינה של סבתא שלי, שאותה אני מכינה בתבנית שלה ממש, תבנית שהיא הפריט היחידי שלקחתי מהבית שלה אחרי שהיא נפטרה.
העוגה הזו בשבילי היא טעם של חג, של משפחה, של ילדות שאני מתרגשת לחלוק איתכם בשבועות ומקווה שגם אתם תחלקו עם האהובים שלכם בחג.
לתחתית:
150 גרם פתי בר
100 גרם חמאה קרה, לא מומסת
3 כפות סוכר
למילוי:
1 שקית ג'לטין - 19 גר'
מיכל שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
600 גר' גבינת שמנת
1 כוס סוכר חום green
לציפוי לבחירתכם:
- אגוזי ברס
- סירופ מייפל green
או
פירות טריים כמו אוכמניות
- מרסקים את חומרי התחתית במעבד מזון לדקה ומשטחים לתבנית קפיצית בקוטר 24
- ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים
- מקציפים את השמנת כארבע דקות לקצפת יציבה
- מוסיפים לתוכה את הגבינה, קליפת לימון, סוכר וקליפת לימון. עוצרים, מערבבים את הג'לטין וממשיכים להקציף, עדיף במיקסר
- יוצקים על התחתית, מפזרים מעל את הפירות או אגוזים שערבבנו עם סירופ מייפל
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות
- חותכים עם סכין טבולה במים