מצה היא מרכיב שבדרך כלל נחשב יבש ולא מרגש אבל לדעתי יש לה שם רע לחינם. רציתי להראות כיצד אפשר עם קצת מחשבה ותושייה, לייצר ממצה אורגנית מקמח מלא, אחלה ארוחת בוקר מאוזנת, טעימה ואפילו עסיסית! הרעיון שלי התחיל בלנסות לשנות את המרקם ואת הצורה של המצה, ולעטוף בעזרתה איזה מלית שרק נרצה. הצלחתי להכין ממש 'לאפה' או 'טאקו', כשרים לפסח. איך שלא תבחרו לקרוא למנה, היא מהווה בסיס לארוחה קלילה ומפתיעה. אפשר לשנות את המלית למלית בשרית כמו בשר טחון מטוגן עם בצל, טבעונית עם תפוחי אדמה או חלבית כמו במתכון שלפניכם:
- 4 מצות אורגניות קמח מלא שופרסל green
- 4 ביצים
- חצי כוס חלב
- מלח
- כוס מים רותחים
- כפית סוכר
למילוי (לבחירתכם):
- גבינת פטה 5%
- עגבניות שרי אורגניות שופרסל green
- חומץ בלסמי אורגני שופרסל green
- שמן זית שופרסל green
- טובלים כל מצה במים רותחים לחצי דקה
- טורפים את הביצים עם מלח, פלפל, סוכר וחלב
- טובלים את המצה בבלילה.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומפזרים שומשום בנדיבות.
- אופים ב-180 מעלות, 12-15 דקות.
- לאחר האפייה, מקפלים את המצה וממלאים בתוספות שלבחירתכם - אני בחרתי בגבינת פטה 5%, עגבניות שרי אורגניות, חומץ בלסמי אורגני ושמן זית.