קציצות בנטז'

גרסה כשרה לפסח למנה מסורתית וחגיגית מהמטבח הטוניסאי – קציצות תפוחי אדמה ממולאות בבשר, שלצידן מגישים מטבל פטרוזיליה ירוק ומרענן.

למתכון קציצות בנטז'>

מנה עיקרית לפסח- עוף עם אורז וג'ינג'ר עם פסטו שום ירוק (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ

עוף עם אורז וג'ינגר ברוטב ירוק

מנה עיקרית ותוספת שמכינים יחד בסיר אחד! עוף שצורבים במחבת ומבשלים יחד עם האורז המתובל. בהגשה מוסיפים גם רוטב פסטו ביתי שמכינים משום ירוק, ושקדים פרוסים לקישוט. טעים ומרשים.

למתכון עוף ואורז עם ג'ינג'ר>

קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

קציצות בשר ותפוחי אדמה

אין כמו מנות שמכינים בסיר אחד אז הנה עוד אחת – הקציצות האלו של יונית צוקרמן, פשוטות להכנה וטעימות במיוחד. שמרו על הסיר טוב, שלא יתחסלו עוד לפני קריאת ההגדה.

למתכון קציצות של יונית צוקרמן>

קציצות דגים אפויות (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

קציצות דגים אפויות

עוד מתכון של יונית צוקרמן, ועוד קציצות - אבל הפעל דגיםקציצות הדגים האלו הן רכות ועסיסיות, וכן גם קצת חריפות ועם טריק אחד קטן שהופך אותן למושלמות – בלי טיגון.

למתכון קציצות דג של יונית צוקרמן>

קציצות סלמון בלימון, תרד, יין לבן, חרדל ודבש (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

קציצות סלמון

ריטה גולדשטיין במתכון למנה חגיגית ומיוחדת של קציצות סלמון בלימון, תרד, יין לבן, חרדל ודבש. מנה פשוטה להכנה  עם טעמים רעננים שהולכת מושלם עם כוס יין צוננת, באווירת החג.

למתכון קציצות סלמון של ריטה גולדשטיין>

טופו ים (צילום: שיר סלעית)
צילום: שיר סלעית

חריימה טופו

גם לטבעונים אנחנו דואגים כמובן, ואם אתם בעד טעם של ים אבל בלי הדגים עצמם, המתכון הזה הוא בשבילכם. מדובר במנה כיפית וקלילה שהיא פתרון מעולה וסופר פשוט לאורחים הטבעוניים – פרוסות טופו ברוטב חרפרף ועם טריק שעושה טעם של ים.

למתכון טופו ים>

פלפלם ממולאים מג'דרה (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

פלפלים במילוי מג'דרה 

פלפלים ממולאים הם מנה שתמיד באה בטוב ותשמח כל אורח, ההמילוי של המג'דרה הופך אותה מתוספת נחמד למנה עיקרית מכובדת ומשביעה שיכולה להיות פתרון מעולה לאורחים צמחונים וטבעונים.

למתכון פלפל ממולא מג'דרה>

דלורית ממולאת (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

דלורית ממולאת

עוד אופציה מצויינת למילוי היא דלעת או דלורית, והמילוי יכול להיות מגוון וממש לא חייב לכלול רק אורז, כמו למשל במתכון החגיגי הזה לדלורית צלויה, שמקבלת טעם אגוזי נפלא ומרקם נמס בפה, וממולאת בקינואה ועוד פינוקים.

למתכון דלורית במילוי קינואה>

מקלובה טבעונית (צילום: שיר סלעית)
צילום: שיר סלעית

מקלובה טבעונית

רוצים באמת להשקיע ולהרשים את האורחים הטבעוניים שלכם?  מתכון טבעוני למקלובה – תבשיל אורז הפוך, עם "בשר" וירקות, שיש בו טריק וגם טיפ לשדרוג.

למתכון מקלובה טבעונית>

פאי רועים (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

פאי רועים

שכבות של פירה תפוחי אדמה ובשר טחון, שמתחברים עם טחינה והופכים למנה חגיגית ומרשימה, שחייבת לככב בשולחן החג שלכם.

למתכון פאי רועים>

סינייה של עומר מילר (צילום: עומר מילר)
צילום: עומר מילר

סינייה של עומר מילר

שף עומר מילר במתכון סיר אחד פשוט ומנצח, קציצות בשר שנאפות בתנור יחד עם המון ירקות ןמעל הכל –שכבה נדיבה ומפנקת של טחינה.

למתכון סינייה של עומר מילר>