בורגול הוא אחד הדגנים הנפוצים והאהובים, הוא מלא ביתרונות תזונתיים ויכול להשתלב נהדר בהמון מתכונים. אבל איך בכלל מכינים אותו? בגדול יש שתי דרכים, והן תלויות גם בסוג הבורגול – אפשר לבשל אותו, כמו אורז, ואם מדובר בסוג הדק אפשר בהחלט להסתפק גם בהשרייה במים חמים עד שהוא מתרכך ומוכן לאכילה.
עוד על איך מכינים בורגול וגם מתכון לסלט טאבולה>
בורגול ישתלב מצויין כמעט בכל סלט, ולא רק בטאבולה, ובכלל הוא הולך נהדר גם בתבשילים שבהם אנחנו רגילים להשתמש באורז למשל, ואפילו בפשטידות. הנה כמה מתכונים שבהם בורגול הוא הכוכב הראשי:
סלט בורגול ופירות יבשים
המתכונאית רחלי קרוט אלופה בסלטים שהם ארוחה שלמה, הפעם מדובר בסלט עשיר במיוחד שמשלב פירות יבשים, שקדים ופקאנים קלויים וערמונים, לכל הטוב הזה מצטרף גם רוטב משגע של תפוזים מייפל וטחינה. טעים, משביע וכיף.
למתכון סלט בורוגול ופירות יבשים של רחלי>
סלט בורגול, סלק ותפוחים
עוד סלט משגע של רחלי קרוט, גם הוא בשילוב טעמים מתקתקים. חוץ מצבע סגול משגע, הסלק מביא איתו גם מתיקות עדינה, עשבי התיבול מוסיפים רעננות והתפוחים מגם קצת חמיצות ומרקם פציח ועסיסי שמשתלב כאן בצורה מושלמת.
למתכון סלט בורגול וסלק של רחלי קרוט>
סלט ירוקים עם בורגול ורימונים
הסלט הזה הוא מסוג הדברים שתמיד כיף למצוא על השולח הוא חגיגי, טעים, מרענן, וגם ממש פשוט להכנה. סלט מלא בעשבי תיבול טריים וריחניים, בשילוב עם גרגרי הרימון מתקבל טעם משגע שמשלב באופן מושלם בין חמצמץ למתקתק, כזה שיכול לשמש גם כתוספת נהדרת לכל ארוחה וגם כמנה בפני עצמה.
מג'דרה בורגול
אנחנו רגילים למג'דרה שהבסיס שלה הוא אורז, אבל אפשר להכין אותה גם עם בורגול ממש על אותו עיקרון, זה מהיר וקל וטעים בטירוף. רק אל תוותרו על הבצל המטוגן. תוסיפו גם סלט ירקות בצד קיבלתם ארוחת צהריים צמחונית מושלמת.
פשטידת ברוקולי ובורגול
גם לנו הרעיון לשים ברוגול בפשטידה נשמע קצת משונה, אבל זה מתכון שחייבים לנסות. פשטידה מהירה וקלה במיוחד להכנה מרכיבים פשוטים שמתערבבים בקערה אחת בלי יותר מידי עניינים. טעים, קליל וסוגר את הפינה לארוחה מאוזנת.
למתכון פשטידת ברוקולי ובורגול>
פלפל ממולא
לפלפל ממולא יש אינסוף גרסאות - עם אורז או עם בשר עם תוספות או בלי, ובכל גרסה – זו תמיד מנה שבאה בטוב; טעימה, מפנקת, ומשביעה. בגרסה הזו לפלפל ממולא טבעוני, הפלפלים ממולאים בבורגול במקום אורז ובתוספת בצל ועגבניות, וכמובן מבושלים בתוך רוטב עגבניות.