כשהייתי ילד היה לאבא שלי מנהג (ארכאי ומוזר) שחזר על עצמו בכל בפעם שהוא נשאר איתנו הילדים לבד (אמא שלי מדי פעם לקחה את הסיכון מסתבר). כל ארוחת ערב הסתכמה במנה אחת בלבד: שקשוקה של חיילים. אבא שלי היה מרעיף עלינו מור״קים מהשירות הצבאי בכלל וממלחמת היום הכיפורים בפרט. סיפורי גבורה, תיאורי קרבות ועוד רגעים מפחידים שגרמו לי ללחצים בחזה. אבא שלי הסביר לי שחייבים לאכול שקשוקה של חיילים כדי שאהיה בצבא אהיה חזק (איך לומר אבא שלי חינך בצורה מעט שונה ממני). זה הזמן להודות בפה מלא: שקשוקה - זה לא היה. זו הייתה חביתה מקושקשת עם המון בצל לבן מטוגן, פלפלים אדומים, עגבניות, פטרוזיליה וזיתי חרוזית בערמות. כשבחרתי לבשל מתכון מאתר ההנצחה של חללי צה"ל, לא היה לי ספק שאבחר במתכון של שקשוקה. והפעם שקשוקה אסלית אמיתית של אברהם בן משה הי״ד שנפל במלחמת יום הכיפורים. אני לא מכיר לצערי את סיפור חייו ונפילתו, אבל אני ממש מקווה שזה משמח אותו במעט שאלפי אנשים יזכו לראות, להכין ולטעום את המתכון שלו. לזכרו❤️

  • 6-7 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות 

  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות

  • 2-3 פלפלים חריפים חתוכים דק

  • 1 ראש שום 

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות

  • גבינה בולגרית 

  • ביצים 

  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה

  1. מזהיבים את השום בשמן, עד שעולה ריח. מוסיפים לשום את הפלפלים ולאחר רבע שעה מוסיפים את רסק העגבניות

  2. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים תבלינים ובסוף ביצים ומעל מפוררים מעט גבינה בולגרית