האהבה שלי לחריף לא התחילה בארץ. אפשר להגיד שדי גדלתי על חריף מגיל קטן, זה פשוט היה חלק מהתפריט, לקטנים ולגדולים.
באזור ממנו עליתי לארץ היה אוכל מגוון של הרבה עדות ועמים, ערבוב מעניין של תרבויות ואחת מהן - הקולינריה הקוריאנית, אוכל שהוא טעים מאוד וברובו חריף מאוד. בחרתי להכין מנה קלילה להכנה, מעולה מקורית להגשה לצד מנה עיקרית, במיוחד מנות המבוססות על אורז עם עוף, בשר, או טופו.
קילו גזר
2 כפות חומץ
כף סוכר
כפית מלח
50 מ"ל שמן זית green
2 שיני שום
כפית פלפל צ'ילי
- חותכים את הגזר לרצועות דקות מאוד
- מוסיפים מלח, סוכר, חומץ, מערבבים היטב במשך 2-3 דקות ונותנים לסלט לספוג טעמים כרבע שעה
- כעבור רבע שעה מוסיפים את הפלפל החריף
- מחממים במחבת שמן זית, לא להביא את השמן לרתיחה רק לחמם טוב ולשפוך מעל הגזר
- לערבב, להוסיף שום כתוש ולמקרר
- מחכים שיתקרר ונהנים מסלט מיוחד, חריף, עסיסי וטעים