אם יש משהו אחד בטוח בבית שלי זה שכולם אוהבים תותים. אבל בקטע אחר. בתקופתי כקיטוגני תותים היו החמצן המתוק שלי, והילדים נולדו להיות תותים מהלכים. ככה שלמים או על שמנת חמוצה או בשייק וכמובן עם עוגת שוקולד, אבל ללא ספק השילוב המנצח בבית משפחת מילר זה פנקייק עננים עם תותים אדומים ועוד קצת תותים.

  • 3 חלמונים

  • 4 כפות חלב

  • כף שמן

  • 2 כפות קמח לל״ג שופרסל green

  • 3 חלבונים

  • כפית חומץ

  • טיפונת מלח

  • 2 כפות שמנות של סוכר

  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתי

  • חמאה/שמן לטיגון

להגשה

  • תותים

  • מייפל green

  1. בקערה מקציפים חלמונים, חלב, שמן וקמח עד לקבלת מרקם צהוב אחיד
  2. בקערה שנייה מקציפים חלבונים, חומץ ומלח. כשמתקבלת קציפה תפוחה ולבנה מוסיפים סוכר ומקציפים על מהירות גבוהה לקבלת קצף קשיח
  3. מקפלים 1/3 מהקצף במסה הצהובה. כשהתערובות מאוחדות מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות ונזהרים מערבוב יתר
  4. מחממים מחבת. ממיסים חמאה ובעזרת כף מניחים מבלילת הפנקייק במחבת. חוזרים על כך מספר פעמים. מחכים שהפנקייק מעט יתייצב ומוסיפים כף נוספת של בלילה מעל. מטגנים שלוש דק והופכים בזהירות. מכבים את האש ומכסים מחבת לחצי דקה
  5. מגישים עם תותים ומייפל ועפים לחלל