לבשל עם אהרוני! מי היה מאמין:) ניסיתי לתת פייט כששנינו בחרנו בחמאת בוטנים וכל אחד הכין מנה בסגנון אחר לגמרי בהשראת המזרח והמערב: אהרוני עם סלט אטריות שקופות טרי טרי וטעים בקיצוני ואני במנה אמריקאית קלאסית של קאפקייקס Peanut butter & jelly.
רטובים:
- 4 ביצים
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 3/4 כוס שמן
- תמצית וניל טהורה
- 1 כף חמאת בוטנים
יבשים:
- 1.1/4 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 1 כוסות ריוויון
למילוי:
- ריבה שאוהבים
קרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1-3 כפות של חמאת בוטנים טבעית לפי הטעם
- 1 כף אבקת סוכר
מקציפים במיקסר כ-10 דקות ביצים וסוכר. מורידים את המהירות ומוסיפים שמן, תמצית וניל וחמאת בוטנים. מורידים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את היבשים ואת הרוויון
מערבבים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נעלם
בתוך תבנית שקעים מסדרים עטרות נייר (או תבנית עם עטרות קשיחות מיועדות לאפייה). ממלאים כל שקע עד ל3/4 גובה ואופים 10-15 דקות בחום של כ-160 מעלות
מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר מוסיפים ריבה שאוהבים למילוי (עושים חור במרכז הקאפקייק ומזלפים פנימה)
מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקפלים פנימה חמאת בוטנים לפי הטעם ובעדינות ומזלפים מעל הקאפקייקס