- 4 תפוחי אדמה מבושלים
- 2 בצלים קצוצים
- 500 גרם בשר בקר טחון אנגוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית כמון
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- 2 כפות שמן זית
לציפוי:
- 1/2 כוס טחינה אורגנית green
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס מים
- 4 תפוחי אדמה מבושלים
- מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן זית ומלח
- מוציאים חצי כמות מהבצל המטוגן ומוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים במשך 5 דקות
- מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק ואת חצי כוס המים ומבשלים כ- 5 דקות
- מועכים בקערה את תפוחי האדמה, ממליחים ומוסיפים את יתרת הבצל המטוגן
- בקערית מערבבים את הטחינה, הלימון והכמון לתערובת אחידה
- משמנים תבנית ומשטחים את מחית תפוחי האדמה
- מפזרים מעל תפוחי האדמה את הבשר עם המיצים שלו
- מערבבים יחדיו את מרכיבי הציפוי ושופכים מעל הבשר
- אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהטחינה מזהיבה