היא טבעונית, היא פרווה, לא מכילה קמח וגם כמעט קלוריות, ואם נוסיף לכך שהיא גם ממש טעימה אז בעצם יש לנו פה פשטידת חצילים נפלאה ודיאטטית של ממש לכל מי שמבקש לשמור על המשקל ועל הדרך ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שהיא מביאה איתה.
עוד תמצאו בה ירקות כמו גזר, פטריות שמפניון טריות ופטרוזיליה, שבתוספת של טופו אורגני מגורד מתערבבים להם יחד בקערה גדולה, ומשם נשלחים לאפייה קצרה בתנור.
אני מאד אוהבת לחלק את פשטידת החצילים הזו למנות ולהקפיא, כך שתמיד תהיה לי מנה בשלוף על כל צרת רעב שלא תבוא, ולהנאה שלמה לזלול אותה לצד מטבל מרענן שמשתלב נפלא בטעמה, ושמכינים בדיוק בחצי דקה.
לפשטידה:
2 חצילים גדולים
3 גזרים
1 סלסילת פטריות שמפיניון
300 גרם טופו אורגני
צרור פטרוזיליה
3/4 כוס קמח חומוס
1 כפית אורגנו
מלח, פלפל
1 כף פירורי לחם לזרייה על הפשטידה (אופציונלי)
למטבל:
1 גביע סויה במתיקות מעודנת
1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
- שוטפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות עם הקליפה. מעבירים לסיר גדול מלא במים
- קולפים את הגזרים ומוסיפים אותם לסיר
- מביאים את המים לרתיחה, ומבשלים עד שהירקות מתרככים
- מסננים ומעבירים את הירקות המבושלים לקערה גדולה
- שוטפים את הפטריות, פורסים ומוסיפים לקערה
- מגרדים את הטופו בפומפייה ומוסיפים
- שוטפים את הפטרוזיליה, וקוצצים את העלים קיצוץ דק, ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את קמח החומוס ואת התבלינים
- מערבבים הכל לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית שרוססה בתרסיס שמן
- בוזקים את פירורים הלחם על הפשטידה, ומכניסים לתנור
- אופים 35 דקות בחום של 150 מעלות
- למטבל: מערבבים יחד את כל החומרים, ושומרים בכלי זכוכית קטן ואטום