- 800 מ"ל מים קרים
- 1 ק"ג קמח ללא גלוטן green
- ⅓ 5 כפות סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמרים יבשיים
- ⅓ כוס שמן
- 1 כף מלח
להכנת הבייגלים:
- 1 כף סודה לשתיה בסיר מים
מערבבים בקערת מיקסר מים, סוכר, דבש ושמרים. מניחים לשמרים להתחיל לתסוס במשך 10 דקות.
מוסיפים קמח ומתחילים ללוש במהירות נמוכהממשיכים ללוש תוך כדי שמוסיפים שמן. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורק בסוף מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-15 חתיכות בגודל שווה, כ-120 גרם ליחידה
מרדדים כל חתיכה לגליל ארוך, באורך של כ-30 ס"מ ומעצבים לצורת בייגל שאוהבים
מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבות יבשות ומתפיחים 45 דקות
מחממים תנור ל-200 מעלות
ממלאים סיר במים, מוסיפים סודה לשתייה וnביאים לרתיחה
מכניסים כל פרצל למים הרותחים ומבשלים דקה מכל צד
מוציאים את הבייגל מהמים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
מפזרים מעל שומשום או מלח גס
אופים את הבייגלים כ-25 דקות או עד להזהבה