הסלט הזה הוא לחלוטין סלט הכרוב הכי טעים שטעמתם אי פעם. ואני אומרת את זה באחריות גמורה אחרי שכל מי שטעם ממנו הסכים עם העובדה הזאת. כי יש רגעים בחיים שצריך להוציא את הצניעות מהארון ולהודות בעובדה שהצליח לי הפעם בגדול, שכן הייתם חושבים שמה עוד אפשר לחדש בסלט כרוב? אז זהו שהרבה!
הסלט הזה מעבר להיותו צבעוני וחגיגי, ומושלם כתוספת לכל ארוחת חג או סתם כשמתחשק מאכל מרענן וטעים, אוצר בתוכו המון דברים טובים שמקנים לו גם ערכים תזונתיים, ומגוון של מרקמים.
ומה שהכי כיף? שאפשר להכין אותו ממש בסמוך לארוחה, שכן הוא אינו צורך יותר מחמש דקות הכנה, ומוכן מיידית לאכילה.
- 1 כרוב בגודל בינוני
- 1 מארז נבטים סיניים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
- 3 מקלות סלרי
- 1 מנגו
- 1 כוס גרגרי רימון
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס רוטב מירין
- 2 כפות חומץ
- 50 גרם פקאן סיני קצוץ גס
- שוטפים את הכרוב, ופורסים אותו לרצועות דקיקות. מעבירים לקערה
- מוסיפים לקערה את הנבטים
- יוצקים לקערה את השמן ואת המלח ומערבבים תוך שמועכים היטב את הכרוב והנבטים בכפות הידיים
- שוטפים את מקלות הסלרי, חותכים לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה
- קולפים את המנגו, חותכים אותו לרצועות ומוסיפים לקערה
- מוסיפים לקערה גם את גרגרי הרימון, רוטב המירין, החומץ והפקאן הסיני הקצוץ
- מערבבים בעדינות, טועמים ומתעלפים